16.12.16

BERLIIN


Jah, tõepoolest: nädala alul võtsin ette teekonna oma sõbranna Agnesega Saksamaa pealinna, Berliini. Kuigi seal veedetud aeg oli üsnagi üürike, jõudsime 1,5 päeva jooksul, mille sealses tsoonis täielikult veetsime, täita oma päeva hulgaliselt tegevuste ning inimestega.


Näiteks üheks tegevuseks oli rattaga linnas ringi tiirutamine, mille jooksul nägime ära nii Brandenburgi väravad kui parlamendi hoone (jah, tuleb häbiga tunnistada , et Berliini müür jäi seekord reisist väljaI, teiseks tihedalt ettetulevaks ettevõtmiseks oli kohvijoomine. Tegime seda hommikuti suurtes kohvikettides, pärastlõunatel ning tuli ka ette õhtuseid kohvijoomisi (nad ju ka väidavad, et Berliini kohv on üks maailma parimaid!


Lisaks eelnevalt mainitule käisime Agnese vanaema abikaasa kontserdil Berliini kontserthallis, mis oli ääretult võimas), shoppasime ning õhtu lõpetas purjus türklase poolt kokkuveeretatud falafelikebabi ning Hiina päritolu tudengi pool couch-surfimine. Viimane oli igatahes esimese kogemuse kohta ääretult meeldiv, sest Shanghaist pärit poiss oli ääretult avatud ning rõõmsameelne. Muidugi täitis ta ka koheselt tavapärase aasialase kriteeriumid, kui saime teada, et eriala valiku tegi tema eest tema ema. 


Reisikaaslaseks oli mul Riia kooli sõbranna Agnese, kes saabus minust metropoli päeva võrra varem, oli asjadest palju paremini teadlik kui mina ja juba esimesel õhtul vedas mind puhkuseks hoopistükkis kinno ("Fantastilised elukad ja kust neid leida", see film on kohustuslik!!)

Lisan siia lõppu ühe tipi sinna reisimisel: Saksamaa ei ole nii odav kui EE. 

Parimat, 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar