24.12.16

Unistuste sihtkohad

Ma olen terve eilse päeva ringi rahmeldanud, öösel oma kaasblogijatega nelikümmend minutit maganud ja nendega oma teekonda tagasi Tartu poole kell 06.25 alustanud, et kõigi (jõulu-)toimetustega täna valmis jõuda. Kuidas pühad nii ruttu kohale jõudsid?! Tänane päev on hõlmanud endas (hoolimata mu "vähem on rohkem!"-meelsusest ja zero waste elustiili poole pürgimisest) näiteks isa poodlema utsitamist, Lõunakeskuses inimeste summas jooksmist, vanaema külastamist (maguskartuli-brownie ja piparkookide küpsetamist + viimaste kaunistamist), kingituste pakkimist, nimesildikeste meisterdamist, kaartide kirjutamist, kuuse püstitamist ja nii edasi ja nii edasi... 
Selle loo nüüd kirja pannud, pean tunnistama, et see ei kõla sugugi aukartustäratavalt või kurnavalt: pigem jätab mulje, nagu oleks mu päev olnud täis vaid tilu-lilu ja puhkust. Kuid vannun käsi südamel, et tegemist on olnud kõige muu kui kerge päevaga: jätsin täna jooksmagi minemata.

Tänase posti teemaks on bucketlist reisisoovidest (juhuks, kui keegi peaks veel aru pidama, mis riiki mulle pileteid osta). Oleks vist liigne lisada, et tegelikult on säärase listi koostamine üsna mõttetu, kuna põlen nagunii uudishimust näha kõike. Siin kajastub vaid esimesena pähe karanud riikide loetelu (mistõttu on tegemist väga kärbitud versiooniga tegelikkusest). Katsun enne valmis jõuda, kui päriselt ära kustun!
Laias laastus saab mu reisi bucketlist'i jagada 5 suuremasse kategooriasse. 

Põhi. Island, Lofoodid, Alaska, Lapimaa (korra juba nähtud), Põhjapoolkera.

Lõuna-Ameerika. Tšiili, Peruu, Brasiilia, Argentiina, Columbia, Ecuador. 

Ida. Tai, Hiina, India, Jaapan, Indoneesia, Vietnam, Korea (mõlemad), Uus-Meremaa, Austraalia.

Eksootika. Bora-Bora, Puerto Rico, Costa Rica.

Niisama pikalt hingel olijad. Iirimaa, Kreeka, Gruusia, Horvaatia, Sloveenia.

Loodetavasti leian end kuskil ülalpool nimetatud riigis (või sootuks mujal) juba õige pea! Fingers crossed!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar