24.12.16

Reisiunistuste nimekiri 2016

Ilmselt kõik, kes on minuga vähemalt viieteist minutit vestelnud, on mõistnud minu huvi maailma avastamise ja reisimise vastu. Ja see isu tundub ajas liikuvat pigem kasvavas kui kahanevas joones.

1. Mõni Aafrikas asuv riik

Nii palju, kui ma kõrvalt vaadates ja kuuldes olen mõistnud on Aafrika üks neist paikadest, kus inimesed taasleiavad fakti, et õnnelikuks eluks on vaja väga vähe, kuid siiski tahaksin sealse ühiskonna valupunktide leevendamiseks oma abikätt pakkuda. Suudan vähimagi vaevata enda silme ette manada pildi, kuidas ühes neist riikides teen kunagi vabatahtlikku tööd sealsete naiste või laste heaks.
Ja lisaboonuseks on ka neis riikides toodetav hõrk kohv ning D-vitamiini laadung. 

2. Transsiberi raudtee

Esimest korda kuulsin taolisest läbi Venemaa looklevast raudteest oma ränduri hingega hispaanlannast sõbranna käest, kes on paras vene kultuuri fanatt ning kellel on ülimalt lennukad ideed. Point siinkohal ongi selles, et esmapilgul tunduv taoline reis natuke hullumeelne, kuid usun, et tegelikult on Venemaa tõsiselt mitmekesise ja rikka kultuuri avastamine kindlasti seda väärt. Ja muidugi tahaksin ka oma hääbuvat keeleoskust praktiseerida.

3. Taani/Norra

Heaoluühiskonna nägemine oma silmaga. Ja loodus!!

4. Brasiilia

Ma ei olnud kunagi eriline Lõuna-Ameerika fanatt, kuid pärast Olümpia mängudele vabatahtlikuks saamist ning sellest kohast loobumist ja muidugi paljude reisisellide Brasiilia randade Instagrammi piltide nägemist on isu aina kasvanud ja kasvanud ja ma ei jõua ära oota sealse võimsa looduse väisamist.

5. Saksamaa

Pärast armsaks saanud sõbranna tagasi kolimist oma kodumaale ning kalli kaasvõitleja Marise jutte oma õpinguriigist on minu huvi Saksamaad külastada ning eriti selle loodust (Zugspitze!!) ja suurlinnasid näha. Kordusidee: tahaksin ka oma hääbuvat keeleoskust praktiseerida.

6. Lõuna-Korea

Otsustasin sel aastal ka üht täiesti uut keelt õppima hakata, nimelt korea, mis küll absoluutselt vilja ei kandnud, kuid paraja kultuurišoki sain loengutes kindlasti. Korea looduse, väärtuste ja kultuuri kohta õppimine kannustas mind riiki ka päriselt külastama. 

7. Saaremaa 

Järjest rohkem tundub, et saartel elavad inimesed on hoopis teistsuguse ellusuhtumise, olemuse, huumoriga ja ka keelega ning kuuldavasti on vähemasti Eesti saartel ka stressivabam elu, mida tuleks kahtlemata taasavastama minna. Ja seda juba lähiajal.


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar